Șalău în aspic

Foto: Mihai Nicolae – Burda România

Ingrediente
1 kg șalău
1 ceapă
1 morcov
2-3 plicuri gelatină
câteva fire de pătrunjel
1 rădăcină de hrean
1 lămâie
sare
1 salată verde

Preparare
1. Cureți peștele, îl speli bine și îi îndepărtezi capul. Cureți și speli legumele. În 1 ½ litri de apă ușor sărată, pui la fiert morcovul și ceapa, iar după 5 minute adaugi bucățile de pește. Între timp, cureți hreanul și îl dai pe răzătoarea fină.
2. După 20 de minute, scoți peștele fiert, îl lași să se mai răcească și îl cureți de oase. Înmoi gelatina în 150 ml supă rece, iar după 10 minute o amesteci cu supa caldă, până se dizolvă.
3. Tapetezi castronele cu folie de plastic și pui câte o frunză de pătrunjel, o felie de lămâie decojită, carnea de pește și puțin hrean. Pentru culoare, poți să pui și rondele de morcov. Introduci vasele la rece pentru cel puțin 1 oră.
4. Înainte de servire, tapetezi un platou cu frunze de salată și răstorni conținutul aspicului.

Emilia Nedelciu, București

10 porții
2 h



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *