Șalău în aspic

Foto: Elena Tănăsescu - Burda România
Foto: Elena Tănăsescu – Burda România

Ingrediente
1 șalău
1 morcov
1 rădăcină pătrunjel
1 lingură capere
2-3 plicuri gelatină
3-4 căței de usturoi
câteva frunze de pătrunjel
1 lămâie
sare

Preparare
1. Cureți peștele de solzi și intestine, îi tai capul și îl fierbi la foc mic, pentru 30 de minute, în 1 litru de apă cu sare. Cureți și speli legumele și le adaugi în vasul cu peștele.
2. Scoți peștele fiert pe un platou și îl cureți cu atenție de pielițe și oase. Scurgi legumele și le tai în diferite forme.
3. Cureți și zdrobești usturoiul. Înmoi gelatina in 150 ml apă rece.
După 10 minute o pui în zeama caldă în care ai fiert șalăul și amesteci până se topește.
Adaugi usturoiul și omogenizezi.
4. Repartizezi în boluri frunzele de pătrunjel, legumele și bucățile de pește
și torni treptat zeama strecurată.
5. Când conținutul bolurilor s-a răcit, le introduci în frigider pentru 2 ore, după care le poți răsturna pe un platou și decora cu felii de lămâie și capere.

6 porții
3 h

Emilia Nedelciu, București



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *