Șalău în maioneză

Foto: Elena Tănăsescu - Burda România
Foto: Elena Tănăsescu – Burda România

Ingrediente
4 fileuri șalău
2 lămâi
1 pahar vin alb
2 ouă
150 ml ulei
3 linguri muștar iute cu hrean
1 lingură capere
piper alb măcinat
sare

Preparare
1. Speli fileurile și le fierbi la foc mic, într-o crăticioară, cu vinul, puțină sare, piper și apă cât să le acopere.
2. În timp ce fierbe peștele, prepari maioneza. Fierbi un ou tare, iar celuilalt îi separi albușul de gălbenuș. Freci gălbenușul fiert și răcit cu gălbenușul crud, 1 linguriță muștar și puțină sare. Torni uleiul picătură cu picătură și amesteci fără să schimbi sensul, apoi adaugi zeama de la 1 lămâie.
3. Scurgi peștele fiert și îl cureți de oase și pielițe. Tai cubulețe carnea de pește.
4. Amesteci peștele cu maioneza, muștarul rămas, caperele, sare și piper după gust. Consumi aperitivul decorat cu felii din lămâia rămasă, după ce l-ai ținut la frigider cel puțin 15 minute.

8 porții
30 min

Rodica Doina Crăciun, Galați

Ce faci dacă ți se taie maioneza?
Dacă ingredientele nu sunt toate la temperatura camerei, dacă schimbi sensul de amestecare sau dacă torni dintr-o dată prea mult ulei, maioneza ți se poate tăia.
Cea mai sigură soluție pentru a o drege este să amesteci 1 linguriță maioneză cu un cartof fiert și zdrobit cu furculița, continuând să încorporezi astfel toată maioneza.



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *