Șalău în stil italian

Ingrediente

  • 1 kg file de șalău
  • 1 kg cartofi
  • 6 linguri ulei
  • câțiva căței de usturoi
  • 10 măsline
  • 2-3 fire busuioc sau altă verdeață
  • 2 linguri oțet
  • 1 ceapă
  • piper și alte condimente după gust
  • sare

Preparare
1. Cureți cartofii, îi speli și îi pui la fiert într-un vas cu apă ușor sărată, pentru 15 minute. Îi scurgi, îi treci printr-un jet de apă rece și îi tai în felii groase de 1 cm.
2. Cureți ceapa și usturoiul, le tai mărunt și le pui la călit în 4 linguri ulei. Când devine transparentă, adaugi pe rând măslinele, oțetul, cartofii și condimentele, amestecând ușor.
3. Așezi legumele într-o formă termorezistentă și le acoperi cu bucăți de pește. Stropești cu uleiul rămas, presari sare, piper și busuioc tăiat mărunt.
4. Introduci vasul în cuptorul preîncălzit și coci preparatul timp de 25 de minute, la foc mijlociu. Înainte de a-l servi la masă, poți orna cu câteva rondele de ceapă roșie și frunze de verdeață.

Silvia Nichifor, Suharău, jud. Botoșani

8 porții
50 min



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *