Șalău la grătar, cu miere și vin alb

peste la gratar

Ai nevoie de:
4 fileuri de șalău
1 lingură miere
3 linguri vin alb sau vermut sec
1 linguriță ghimbir măcinat
2 linguri muștar dulce
sare
piper
1 lingură ulei

Cum procedezi:
1. Amesteci într-un bol mierea cu vinul, ghimbirul, muștarul, sare și piper după gust. Omogenizezi sosul și ungi fileurile pe o parte.
2. Încingi grătarul și îl ungi cu ulei. Pui fileurile de șalău cu partea unsă pe grătar și le frigi timp de 5-6 minute. Apoi ungi peștele deasupra, îl întorci și îl mai lași să se frigă 5-6 minute.
3. Servești preparatul cald, cu garnitură de mazăre și morcovi.

Smaranda Duță, Oltenița, jud. Călărași

Garnitură de mazăre cu morcovi
Ai nevoie de:
200 g morcovi
200 g mazăre congelată sau proaspătă
50 ml ulei
1 lingură făină sau amidon
1 linguriță zahăr
câteva fire de mărar
sare

Cum procedezi:
1. Cureți morcovii, îi speli și îi tai bastonașe. Înăbuși morcovii împreună cu mazărea, în ulei și puțină apă.
2. Când legumele sunt fierte, adaugi zahărul și făina dizolvate în 100 ml apă, sărezi după gust și fierbi până se îngroașă sosul. La sfârșit, presari mărar tocat mărunt.

Ilca Lazăr, Brașov



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *