Șalău umplut cu verdețuri

Foto: Elena Tănăsescu - Burda România
Foto: Elena Tănăsescu – Burda România

Ingrediente
1 șalău mijlociu
2 legături pătrunjel verde
1 legătură mărar
2 legături ceapă verde
1 ceapă
1 lămâie
100 ml vermut sec
4 linguri rase făină
50 ml ulei
piper
sare
câteva frunze verdeață pentru ornat

Preparare
1. Cureți peștele, îl speli și îl ștergi cu un șervet, apoi îl presari cu sare atât la exterior, cât și la interior.
2. Speli verdeața. Cureți și speli ceapa. Toci mărunt pătrunjelul și ceapa uscată, iar mărarul și ceapa verde le tai mai mare. Amesteci verdeața cu ceapa, zeama de lămâie, vermutul, făina, sare și piper după gust.
3. Umpli șalăul cu amestecul și, ca să nu iasă umplutura, îl legi cu ață. Îl așezi într-o tavă cu câteva legume la alegere. Torni apă și ulei în tavă și dai peștele la cuptor, la foc mijlociu, pentru 30 de minute.
4. Îi îndepărtezi ațele și îl scoți cu grijă, pe un platou decorat cu felii de lămâie și frunze de verdeață.

4 porții
45 min

Sfatul meu:
Prepară după această rețetă păstrăvi mici, pe care îi treci prin făină și îi prăjești în ulei.

Jana Badea, București



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *