Saramură de pește, cu maioneză de usturoi

Peste cu maioneza usturoi peste2

Ai nevoie de:
1,5 kg pește
5 căței de usturoi
1 ardei iute
1 ardei gras
2-3 linguri ulei
50 ml oțet de 4º
2-3 roșii
½ legătură verdeață (frunze de țelină, pătrunjel, mărar)
½ linguriță boabe de piper
1 foaie de dafin
sare

Cum procedezi:

1. Eviscerezi și decapitezi peștele, apoi îl tai în jumătate, pe lungime. Îi scoți oasele mari și îl tai în bucăți. Îl frigi pe grătar, împreună cu roșiile și ardeii. În acest timp, cureți usturoiul și îl pisezi cu puțină sare. Adaugi treptat uleiul și amesteci până obții maioneza de usturoi.
2. Fierbi într-un ibric 200 ml apă cu ½ linguriță de sare, foaia de dafin, boabele de piper și oțetul.
3. Scoți peștele fript într-un castron, torni deasupra saramura fierbinte și acoperi cu un capac.
Servești peștele presărat cu verdeață, alături de legumele coapte și maioneza de usturoi.

Marioara Popescu, București
Sfatul nostru!
Saramura îți iese bună cu 2 linguri de sare grunjoasă la 1 litru de apă.



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *