Sărățele cu cartofi

Ingrediente

  • 150 g unt
  • 150 g făină
  • 150 g cartofi
  • 1 lingură sare
  • 1 ou pentru uns
  • câte 2 linguri mac și susan
  • făină pentru planșetă

Preparare
1. Speli cartofii și îi pui la fiert în coajă, pentru 20 de minute, fără să-i cureți de coajă. Îi scurgi, iar când s-au mai răcit, îi cureți de coajă și îi zdrobești cu furculița sau îi dai prin mașina de tocat.
2. Amesteci pasta rece de cartofi cu untul înmuiat la temperatura camerei, făina cernută și sarea. Omogenizezi aluatul.
3. Pe planșeta presărată cu făină, întinzi o foaie groasă de ½ cm, o ungi cu oul bătut și presari mac și susan. Cu un cuțit trecut prin făină sau cu o rozetă, tai fâșii late de 2–2 ½ cm și lungi de 10-15 cm.
4. Le așezi în tava presărată cu făină sau tapetată cu hârtie de copt și le coci la foc mijlociu, în cuptorul cald, timp de 20 de minute.

Steliana Meianu, Puchenii Mari, jud. Prahova

30 bucăți
1 h



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *