Sărățele cu chimen

Ingrediente

  • 200 g margarină
  • drojdie cât o nucă
  • ½ linguriță zahăr
  • 2 lingurițe sare
  • 2 linguri muștar cu hrean
  • 200 ml apă
  • făină
  • 50 g chimen
  • 1 ou

Preparare
1. Din drojdie, zahăr, 50 ml apă călduță și 1 linguriță făină faci o maia pe care o lași să crească la cald, timp de 20 de minute.
2. Cerni într-un castron 200 g făină, iar în mijloc faci o adâncitură în care pui muștarul dizolvat în restul de apă călduță, sarea, 180 g margarină moale, la temperatura camerei și 2 linguri de chimen. Omogenizezi, apoi încorporezi făină cât cuprinde, până obții un aluat potrivit de tare, până când acesta nu se mai lipește de mâini. Lași aluatul să dospească la cald, timp de 30 de minute.
3. Pe planșeta presărată cu făină, întinzi o foaie groasă de 1 cm. Tai aluatul în fâșii, cu rozeta. Ungi sărățelele cu ou bătut și le pui în tava unsă cu margarina rămasă, la foc mediu, în cuptorul preîncălzit.

Lujza Piroska, Tărlungeni, jud. Brașov

40 bucăți
1 h  



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *