Sărățele din făină de orez

Foto: Elena Tănăsescu - Burda România
Foto: Elena Tănăsescu – Burda România

Ai nevoie de:
170 g făină de orez
1 gălbenuș
75 ml lapte
1 linguriță rasă praf de copt
1 vârf de cuțit bicarbonat
50 g brânză dulce
1 vârf de cuțit sare
30 g unt
50 g telemea de vacă
1 lingură ulei pentru tavă

Cum procedezi:
1. Amesteci făina de orez cu sarea, gălbenușul, untul, brânza dulce, praful de copt și bicarbonatul stinse în laptele dulce.
2. Din compoziția rezultată modelezi cu mâna bastonașe peste care razi brânza, apoi le așezi în tava unsă cu ulei și le coci la foc mic timp de 15-20 de minute.

Sfatul meu: Poți obține făina de orez măcinând foarte fin orezul în râșnița pentru cafea. În comerț găsești o astfel de făină la raioanele de alimente pentru sugari.

12 bucăți

Liliana Mazilu, București

1 bucată conține:
105 kcal
3 g proteine
5 g lipide
10 g glucide



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *