Sardele în crustă de cartofi

Ingrediente
  • 8 sardele sau heringi mici (1,5 kg)
  • 600 g cartofi
  • 100 g unt
  • 2 ouă
  • 1 lămâie
  • 1 vârf de cuțit salvie
  • sare

Preparare
1. Cureți peștele de cap, solzi, aripioare înotătoare. Îl eviscerezi și îl speli bine, atât în interior, cât și la exterior. Usuci peștele cu un șervet și îl presari cu salvie și puțină sare.
2. Cureți cartofii, îi speli și îi dai pe răzătoarea mare. Îi storci bine, apoi îi amesteci cu zeama de la ½ lămâie și ouăle bătute.
3. Pui câte 1 lingură de pastă de cartofi pe hârtie de copt unsă cu unt sau pe folie de aluminiu. Așezi peștele și acoperi cu un strat de cartofi. Deasupra pui câte o felioară de unt și împachetezi peștele în hârtie sau folie. 
4. Coci peștele într-o tavă, în cuptorul preîncălzit, la foc mijlociu spre mare, timp de 25-30 de minute. În ultimele 10 minute, desfaci folia cu grijă și lași peștele să se rumenească. Îl servești pe foi de salată verde, cu lămâie alături. 

Andreea Moldovan, Târgoviște, jud. Dâmbovița

8 bucăți
1 h
 


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *