Șarlotă de ciocolată cu pișcoturi

Foto: Elena Tănăsescu - Burda România
Foto: Elena Tănăsescu – Burda România

Ai nevoie de:
100 g pișcoturi pentru șampanie
50 g zahăr
20 g unt
100 g ciocolată
3 gălbenușuri

Cum procedezi:
1. Aranjezi pișcoturile unele lângă altele într-o tavă. Freci gălbenușurile cu zahărul și 2 linguri de apă și le fierbi la bain-marie până se îngroașă. Stingi focul, adaugi ciocolata rasă și omogenizezi.
2. Torni șarlota peste pișcoturi și o dai la frigider ca să se închege. După 4 ore, o porționezi, dar nu o consumi rece, ci numai după ce a ajuns la temperatura camerei.

8 porții

Ștefania Răduță, București

1 porție conține:
185 kcal
3 g proteine
10 g lipide
25 g glucide



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *