Sarmale cu orez și legume

Ingrediente

  • 5-6 cepe mari
  • 1 țelină mică
  • 500 g orez
  • 3 cartofi
  • 100 ml ulei
  • 100 g nuci măcinate sau ciuperci
  • 4 ouă
  • 1 legătură pătrunjel
  • 2 morcovi
  • sare
  • piper
  • 2 pahare suc de roșii
  • condiment din legume uscate
  • cimbru
  • 1 varză mare

Preparare
1. Cureți legumele și le speli. Dai pe răzătoarea mare morcovii, țelina și cartofii. Dacă folosești ciuperci în loc de nucă, le tai în lamele fine.
2. Tai ceapa mărunt și o înăbuși în 50 ml ulei împreună cu un pahar cu apă. Adaugi țelina, cartofii, morcovii și eventual ciupercile și continui să le înăbuși împreună până scad și se înmoaie. Torni ½ din sucul de tomate și lași să mai clocotească de câteva ori. Într-un alt vas, fierbi orezul 1 litru de apă.
3. Amesteci orezul răcit, legumele înăbușite, nuca, verdeața tocată, condimentul din legume uscate, cimbru, piper și sare după gust.
4. Pregătești foile de varză și le umpli, formând sarmale. Le așezi într-un tuci, pe pat de varză fin tocată. Le stropești cu uleiul și sucul de roșii rămase și completezi cu apă cât să le acopere.
Dai vasul la cuptor, la foc mediu, pentru ca sarmalele să fiarbă și să se rumenească ușor.

Gherghina Sîrbu, Brăila

10 porții
1 h 30 min



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *