Sarmale cu orez, stafide și nuci

Sarmale cu nuci si stafide_MG_2885

Ingrediente
2 verze murate
100 g stafide
100 g miez de nucă
1 pahar orez
3 cepe
1 lingură bulion
2 linguri ulei
piper
sare

Preparare
1. Desfaci frunzele de varză și pregătești foi de dimensiuni potrivite pentru sarmale, pe care le pui la desărat în apă rece, dacă este nevoie. Tai fideluță foile de varză rămase. Alegi și speli orezul. Cureți și toci mărunt ceapa. Macini nucile. Înmoi stafidele în apă călduță.
2. Călești puțin ceapa și orezul, în uleiul încins. Iei vasul de pe foc și adaugi stafidele scurse, nucile, bulionul, sare și piper după gust.
3. Împachetezi câte o lingură de compoziție în foi de varză. Așezi în vas varza tocată, apoi sărmăluțele. Torni bulionul diluat și apă caldă cât să acopere sarmalele. Le fierbi timp de 1 oră, la foc mic, completând din când în când cu apă. Introduci vasul pentru ½ oră la cuptor, pentru ca sarmalele să se rumenească.

Lenuța Vrânceanu, Provița de Sus, jud. Prahova

5 porții
2 h 15 min



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *