Sarmale cu păsat, soia și ciuperci

Ingrediente
  • 3-4 verze murate mici
  • 300 g păsat
  • 300 g ciuperci
  • 100 g granule de soia
  • 3 cepe
  • 1 morcov
  • 1 gogoșar
  • 150 ml ulei
  • 500 ml suc de roșii
  • sare
  • boia
  • piper
  • cimbru
  • mărar
 
Preparare
1. Fierbi soia conform instrucțiunilor de pe ambalaj și o scurgi în strecurătoare. Speli păsatul în mai multe ape. Cureți și speli legumele. Tai mărunt ceapa, ciupercile și gogoșarul, iar morcovul îl dai pe răzătoare.
2. Călești în ulei, la foc mic, morcovul, ceapa și gogoșarul. După 5 minute, iei tigaia de pe foc și adaugi  păsatul, ciupercile, granulele de soia, sare, piper, boia, cimbru și mărar după gust. Omogenizezi compoziția. 
3. Desfaci verzele în foi pe care le desărezi, dacă e cazul. Împachetezi câte o lingură de compoziție în foi de varză și formezi sărmăluțe. Tai fideluță varza rămasă.
4. Așezi pe fundul vasului un strat de varză tocată, apoi alte straturi de sarmale intercalate cu varză tocată. Pe straturile de varză presari cimbru și mărar. Torni sucul de roșii, apoi completezi cu apă cât să acoperi sarmalele. Le fierbi la foc potrivit, timp de aproximativ 1 oră. 
 
Nicolae Barbu, Oțelu Roșu, jud. Caraș-Severin
10 porții
2 h 30 min
 


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *