Sarmale cu slănină și kaizer

Sarmale cu slanina si kaizer_MG_8637_Ingrediente
  • 500 g carne de porc
  • 250 g kaizer
  • 2 cepe
  • 5 linguri pastă de tomate
  • 2 linguri orez
  • 250 g slănină afumată
  • 2 verze murate
  • boabe de piper 
  • cimbru
  • mărar
  • sare 
 
Preparare
1. Speli varza și o desfaci în frunze, pe care le cureți de cotoare și nervuri, pregătindu-le pentru umplut. Speli orezul, în prealabil ales și îl pui la înmuiat în apă călduță. Tai jumătate din cantitatea de slănină în cubulețe, iar ceapa, în prealabil curățată, mărunt. Călești în ulei ceapa, șunca și orezul scurs. 
2. Amesteci carnea tocată cu 2 linguri pastă de tomate, ingredientele călite, condimente și sare după gust. Umpli foile de varză cu amestec și împachetezi sărmăluțe. Tai fideluță varza rămasă. Tai în feliuțe slăninuța rămasă.  
3. Așezi pe baza vasului un strat de varză tocată, apoi în straturi sarmalele cu varză, felii de kaizer și boabe de piper printre ele. Peste ultimul strat pui varză și felii de kaizer. Presari cimbru și mărar tocat. 
4. Torni pasta de tomate dizolvată în apă și umpli cratița cu apă fierbinte. Fierbi sarmalele la foc mic, pentru 2 ore, în vasul parțial acoperit. Din când în când, torni puțină apă caldă, având grijă ca sarmalele să nu se lipească de baza vasului. 
 
Cornelia Burlă, Piatra Neamț, jud. Neamț
 
8 porții
3 h 

O reteta interesanta de sarmale gasesti aici.



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *