Sarmale de porc și soia

Sarmale de porc si soia_MG_8578_Ingrediente

  • 2 kg carne cu grăsime
  • ½ kg carne macră
  • 15 linguri orez
  • 4 cepe mari
  • 50 g soia granule
  • 200 g kaizer afumat sau șunculiță
  • 200 g rădăcinoase (morcovi, păstârnac, țelină)
  • 150 ml suc de roșii
  • condiment din legume uscate
  • condimente pentru sarmale
  • piper boabe
  • foi de dafin
  • câte 2-3 ramuri de mărar și cimbru uscat
  • 3-4 varze acre
  • 200 g bulion sau ketchup dulce

Preparare
1. Fierbi granulele de soia în apă cu 1 linguriță condiment din legume și, separat, rădăcinoasele, în prealabil curățate și spălate.
2. Toci carnea împreună cu ceapa curățată. Le amesteci cu soia și orezul scurse, rădăcinoasele tocate mărunt, sucul de roșii, 1 lingură condiment din legume uscate și condimente pentru sarmale, după gust.
3. Speli varza și o tai în foi potrivite. Umpli foile cu amestec și formezi sărmăluțe lungi și subțiri. Într-un tuci pui bețe de cimbru și mărar uscate, apoi, în straturi, varză tocată și sarmale, cu foi de dafin, boabe de piper și felii de kaizer printre ele. Deasupra torni bulion dizolvat în apă și completezi cu apă cât să acopere conținutul tuciului.
4. Pui sarmalele la fiert la foc mare, până la primul clocot, apoi reduci focul la mic și continui fierberea timp de 2 ½ ore. Din când în când, scuturi ușor vasul pe orizontală, ca să nu se lipească sarmalele.
5. Cu 30 de minute înainte de a le servi la masă, încălzești în cuptor sarmale, rumenindu-le frumos.
Sfatul meu:
Sarmalele astfel pregătite sunt foarte gustoase și puțin mai dietetice, datorită adaosului de soia și ceapă neprăjită.

Maria Pădure, București

20 porții
3 h 30 min

Îți recomandăm și alte rețete de sarmale, toate la fel de gustoase:

https://www.carticica.ro/sarmale-cu-orez-si-legume.html

https://www.carticica.ro/sarmale-cu-pasat-soia-si-ciuperci.html

https://www.carticica.ro/tolma-ca-la-erevan.html



One comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *