Sarmale dietetice

Foto: Elena Tănăsescu - Burda România
Foto: Elena Tănăsescu – Burda România

Ai nevoie de:
1 varză dulce mijlocie (800 g)
250 g carne de vită
50 g orez
1 ou
4 roșii
2 cepe
50 g smântână degresată
cimbru
sare după indicația medicului

Cum procedezi:
1. Cureți varza de frunzele exterioare veștede, o opărești și o lași 15 minute în apă fierbinte. Între timp, toci carnea de vită și tai mărunt ceapa, în prealabil curățată. Alegi, speli și fierbi orezul timp de 10 minute, în 150 ml apă.
2. Scurgi varza, îi desprinzi cu grijă foile și le îndepărtezi nervurile. Amesteci carnea tocată cu orezul răcit, cimbrul, ceapa, oul și sare. Umpli foile de varză cu amestecul pregătit, formând sărmăluțe.
3. Așezi într-o oală straturi de varză tocată și sarmale, iar deasupra pui felii de roșii. Torni apă cât să le acopere și dai oala la cuptor pentru cel puțin 1 oră. Servești sarmalele calde, cu smântână dietetică deasupra.

5 porții
Timp de preparare: 2 ore

Dănuța Straton, Berca, jud. Buzău

1 porție conține:
250 kcal
15 g proteine
10 g lipide
25 g glucide



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *