Sarmale din patru feluri de carne

Sarmale din patru feluri de carne_MG_8654_Ingrediente
  • 500 g carne de porc
  • câte 250 g carne de vită, de berbec și ceafă de porc afumată
  • 50 g orez
  • 1 ceapă mare
  • 2 linguri ulei
  • piper boabe și măcinat
  • ienibahar
  • cimbru
  • mărar uscat 
  • 2 linguri pastă de tomate
  • 200 g costiță afumată
  • 3 verze murate
 
Preparare
1. Desfaci varza în foi, pe care le pui la desărat. Cureți fiecare frunză de nervuri și cotoare și le tai în foi potrivite pentru sarmale. 
2. Speli carnea și o tai în cuburi. Tai mărunt jumătate din cantitatea de costiță, iar restul, în felioare. Dai prin mașină carnea împreună cu bucățelele de costiță. Cureți, opărești și tai mărunt ceapa, apoi o călești în ulei. Alegi, speli și opărești orezul. 
3. Amesteci carnea tocată cu ceapa, orezul scurs, condimente și sare supă gust. După ce ai omogenizat amestecul, împachetezi câte o lingură de compoziție într-o foaie de varză, obținând sărmăluțele. 
4. Pe fundul cratiței, așezi varză tocată mărunt, mărar, cimbru uscat, pastă de tomate, iar deasupra, unele lângă altele, sarmalele. Peste sarmale presari varză tocată, boabe de piper, cimbru și pui felii de costiță afumată. Acoperi sarmalele cu apă și așezi vasul la foc iute, până la primul clocot.
5. Introduci vasul în cuptorul preîncălzit, la foc mijlociu, timp de 2 ore. Ai grijă să completezi, din când în când, cu apă. 
Le servești stropite cu smântână, alături de ardei iuți.
 
Iulian Sălăjan, Baia Mare, jud. Maramureș
 
10 porții   

3 h

 

Alte rețete de sarmale care de care mai gustoase, sosite de la cititoare din toată țara

http://www.carticica.ro/tolma-ca-la-erevan.html

https://www.carticica.ro/sarmale-cu-orez-si-legume.html

https://www.carticica.ro/sarmale-cu-pasat-soia-si-ciuperci.html



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *