„Sărmăluțe” în foi de carne

Sarmalute in foi de carne_MG_8670_Ingrediente
  • 500 g carne de purcel, mânzat sau vițel
  • 100 g orez
  • 2-3 cepe
  • 200 g slănină
  • 150 g smântână
  • câte 1 legătură mărar și pătrunjel 
  • 1 lingură untură sau 2 linguri ulei
  • câte 1 lingură bulion și făină
  • piper
  • sare
 
Preparare
1. Speli carnea, o usuci cu un șervet și o tai în felii subțiri, pe care le bați cu ajutorul ciocanului pentru șnițele și le presari cu puțină sare și piper. 
2. Alegi orezul, îl speli și îl lași la înmuiat în apă. Cureți și speli ceapa. Toci mărunt ceapa, verdeața și slănina. Amesteci orezul cu verdeața, slănina, ceapa, sare și piper după gust. Umpli feliile de carne cu amestecul pregătit, apoi rulezi ca la sarmale, fără a le astupa la capete. Dacă dorești, poți lega capetele cu ață, ca să nu se împrăștie umplutura. 
3. Rumenești rulourile pe toate părțile, în untura încinsă, apoi stingi cu apă fierbinte cât să le acopere și continui să le fierbi înăbușit, până când se înmoaie carnea. 
4. Dizolvi făina, bulionul și smântâna în 150 ml apă și le torni în vas. Lași să dea în câteva clocote, până când sosul se îngroașă, iar la sfârșit sărezi după gust. Servești preparatul cald, cu garnitură de legume și murături.
 
Octavia Ometa, Brad, jud. Hunedoara
 
4 bucăți
45 min
 


One comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *