Scoici cu sos picant

Foto: Elena Tănăsescu - Burda România
Foto: Elena Tănăsescu – Burda România

Ai nevoie de:
200 g scoici congelate sau 1 cutie scoici în sos propriu
1 lingură muștar
2 linguri smântână
1 lingură ketchup
1 linguriță condiment din legume
150 ml vin alb
piper
sare
câteva fire de pătrunjel pentru decor

Cum procedezi:
1. Dacă ai scoici la congelator, le speli bine sub jet de apă rece și le fierbi timp de 15 minute, în vin diluat cu apă cât să le acopere, în care ai adăugat condimentul din legume. Le scurgi și le lași la răcit.
2. Prepari sosul amestecând muștarul cu smântâna, ketchupul, sare și piper după gust. Decorezi preparatul cu frunze de pătrunjel.

4 porții
Timp de preparare: 25 de minute

Monica Dumitriu, București



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *