Scrumbie în folie, cu roșii și ardei

Peste in staniol cu usturoi_MG_3822

Ai nevoie de:
4 scrumbii
4 roșii
4 ardei
2 căpățâni de usturoi
1 legătură pătrunjel
1 linguriță condiment din legume
50 ml ulei
folie de aluminiu

Cum procedezi:
1. Cureți peștele de solzi și branhii, îl eviscerezi, apoi îl speli și îl lași la scurs. Zdrobești usturoiul curățat și încorporezi uleiul picătură cu picătură, ca la maioneză. Cureți ardeii de cotoare și semințe. Speli roșiile și ardeii și le tai în rondele și, respectiv, în fâșii lungi.
2. Așezi pe folie un strat de rondele de roșii și fâșii de ardei, pui deasupra peștele, îl ungi cu maioneza de usturoi și presari condimentul din legume. Suprapui peste pește un nou strat de roșii și ardei, apoi împachetezi totul în folie.
3. Strângi foliile la capete și frigi peștele pe grătar, timp de 10-12 minute pe fiecare parte. Îl scoți cu grijă din folie și îl servești presărat cu frunze de pătrunjel, pe un platou decorat cu frunze de salată verde.

Loredana Burbulea, Bacău



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *