Sendvișuri bărcuțe

Sendvisuri barcute_MG_0203

Ingrediente
4 chifle
50 g unt
200 g salam
200 g cașcaval
1 gogoșar
scobitori decorative

Preparare
1. Tai chiflelor câte un capac egal în grosime cu partea rămasă jos. Tai salamul în felii subțiri, iar cașcavalul în 4 felii dreptunghiulare, apoi pe diagonală, în triunghiuri ce vor reprezenta pânzele bărcuței.
2. Ungi bucățile de la baza chiflelor cu unt și așezi felii de salam ușor suprapuse. Acoperi chiflele cu capace și le tai în jumătate. Astfel, din fiecare chiflă ai obținut două bărcuțe.
3. Înfigi o scobitoare în două dintre colțurile triunghiului de cașcaval, apoi fixezi pânza pe bărcuță.
În vârf pui fie o scobitoare decorată cu steguleț, fie un triunghi de gogoșar. Aranjezi sendvișurile pe un platou decorat cu un șervețel albastru. Dacă ai și un căpitan la prova, bărcuțele își vor găsi cu siguranță drumul cel mai scurt spre destinația pe care gazda și-a propus-o.

Maria Buruiană, Iași

8 bucăți
20 min



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *