Sendvișuri cu pastă de creier

Sandvisuri cu pasta de creier_MG_3133_
Ingrediente

  • 500 g creier de vită
  • 4 sardele din conservă
  • 1 felie de franzelă
  • 150 ml ulei
  • 1 lămâie
  • 12 măsline
  • 1 fir de ceapă verde
  • 1 legătură pătrunjel
  • sare
  • 3 linguri oțet

Preparare
1. Speli creierul și îl păstrezi în apă rece timp de 30 de minute. Îl fierbi timp de 15-20 de minute, la foc mic, în oțet diluat cu apă cât să îl acopere. Îl scurgi și, după ce s-a răcit, îl cureți de pielițe și îl pasezi prin sită. Pasezi de asemenea sardelele.
2. Înmoi pâinea în apă. Dacă măslinele sunt prea sărate, le opărești în mai multe ape, până când obții gustul dorit. Le scoți sâmburii și le tai mărunt. Speli pătrunjelul și îl tai mărunt. Cureți ceapa, o speli și o toci mărunt.
3. Amesteci creierul cu sardelele și pâinea stoarsă. Torni uleiul picătură cu picătură și omogenizezi, apoi încorporezi măslinele, ceapa, pătrunjelul, zeamă de lămâie și sare după gust. Cu pasta obținută, ungi felii de pâine prăjită.

Sfatul nostru
Pentru un gust mai plăcut, stropește tartinele cu puțină zeamă de lămâie.

Adriana-Liliana Hvir, Iași
8 porții
1 h

Reteta pentru copiii mai mari de 5 ani.



One comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *