Șerbet de portocale

Foto Elena Tănăsescu -Burda Romania
Foto Elena Tănăsescu -Burda Romania

Ai nevoie de:
2 portocale
1 mandarină
1,250 kg zahăr cubic
750 ml apă

Cum procedezi:
1. Speli portocalele, le tai bucăți, le pui într-un vas și le opărești cu apa clocotită. Acoperi vasul cu un capac și lași să se răcească. Strecori sucul obținut printr-un tifon, adaugi zahărul și amesteci până se dizolvă.
2. Pui siropul la fiert până se îngroașă, apoi stingi focul, adaugi zeama și coaja rasă de mandarină, amestecând rapid. Lași șerbetul să se răcorească în cratița acoperită cu un șervet curat și umed.
3. Când s-a răcorit astfel încât temperatura să fie suportabilă pentru mână, îl omogenizezi pe planșetă ca pe un aluat tare, îl pui în borcane și îl păstrezi la rece.

Mihaela Neacșu, com. Dobroești, jud. Ilfov

Sfatul nostru: Ca să nu ți se zaharisească șerbetul, utilizează un vas curat, fără urme de mâncare sau grăsime, iar în timpul fierberii șterge permanent stropii de pe marginea vasului, cu o cârpă umedă.



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *