Servește cocteilurile înainte de masă

La orice petrecere, nu trebuie să lipsească băuturile, fie ele alcoolice sau nu. În ultima vreme, pe lângă deliciile culinare, gospodinele oferă oaspeților și amestecuri din băuturi diverse.

Ce îți trebuie pentru pregătirea băuturilor în amestec?

Lucrurile necesare pregătirii băuturilor în amestec au o importanță deosebită. În primul rând, trebuie să procuri toate băuturile necesare, apoi ai nevoie de pahare de diverse forme și mărimi, un recipient (dacă nu ai un shaker – vas metalic utilizat de barmani), o linguriță cu coadă lungă, paie și multă gheață. Pe lângă băuturile de bază: coniac, whisky, vodcă, gin, vin etc., mai ai
nevoie de sucuri de fructe, siropuri, sifon, lapte, frișcă, lămâie, portocale, cireșe.

Reguli pentru pregătirea băuturilor în amestec

Foarte important pentru reușita calitativă a băuturilor în amestec este calitatea băuturilor. Un cocteil la care s-a folosit un coniac superior are o aromă mai plăcută decât unul la care s-a folosit un coniac de calitate inferioară.
La prepararea amestecurilor nu trebuie folosite prea multe ingrediente, deoarece se alterează gustul specific băuturii respective.
Gheața are un rol foarte important, răcește băutura și stinge asprimea și căldura alcoolică.
Băuturile în amestec se prepară în fața oaspeților, și nu înainte.
Nu trebuie să uităm decorarea paharelor. Și ele au un rol important.

Despre cocteiluri

Sunt băuturi alcoolice amestecate cu gheață, care se servesc în general ca aperitiv. Toate elementele componente se introduc în shaker cu o cantitate egală de gheață. După amestecare, se strecoară gheața. De obicei cocteilurile se garnisesc cu fructe.
Cocteilul nu se servește niciodată la masă, ci înainte, între mese sau după masă.

Despre punciuri

Numele băuturii vine de la cuvântul persan „pantsch“ care înseamnă cinci, deoarece cinci ingrediente erau elementele de bază ale băuturii: lămâia, alcoolul, zahărul, apa și scorțișoara.
Punciul are un gust puternic care se datorează folosirii scorțișoarei sau cuișoarelor. Punciurile se servesc după
desert, și în niciun caz înainte de masă.

Băuturi în amestec fără alcool

Din această categorie fac parte băuturile pe bază de lapte, pe bază de înghețată și limonadele.



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *