Shakrie

Ingrediente

  • 500 g carne de oaie sau vită
  • 500 g orez
  • 1 ½ kg iaurt
  • 1 ou
  • 1 lingură amidon
  • piper
  • sare

Preparare
1. Speli carnea, o usuci folosind un șervet și o tai în cuburi pe care le fierbi în apă cu puțină sare, îndepărtând spuma care se formează la începutul fierberii.
2. Într-o altă oală, mixezi iaurtul cu oul și amidonul. Pui amestecul la fiert la foc mijlociu, amestecând continuu. După câteva clocote, stingi focul și adaugi carnea fiartă.
3. Pentru a prepara orezul, îl alegi, îl speli și îl lași la înmuiat timp de 20 de minute. Încingi uleiul într-o tigaie și înăbuși orezul, picurând din când în când puțină apă caldă și amestecând cu o lingură de lemn. După 5 minute torni 500 ml apă și continui să fierbi orezul până când scade.
4. Repartizezi în farfurii orezul și carnea cu sosul de iaurt și le aduci la masă împreună cu piperul, pentru ca fiecare să-și asezoneze porția după gust.

Mariam Cătălina Al Kurdi, Amman, Iordania

4 porții
1 h 20 min



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *