Shaorma cu pui

Ingrediente
  • 500 g pulpe dezosate sau piept de pasăre
  • 8 lipii libaneze
  • 150 ml ulei
  • 1 ou
  • 2 linguri muștar
  • 1 varză mică
  • 2 linguri ulei
  • 2 linguri oțet
  • sare și condimente după gust
  • 3 castraveți murați
  • 3 căței de usturoi
 
Preparare
1. Presari cu condimente pulpele sau pieptul de pasăre și le frigi sau le fierbi. Separat fierbi tare oul pentru maioneză. 
2. Prepari maioneza din gălbenușul oului fiert, muștarul, un praf de sare și ulei cât cuprinde. Cureți usturoiul, îl zdrobești și condimentezi maioneza cu el. 
3. Speli varza, o cureți de frunzele exterioare veștede, cotoare și nervuri și o tai fideluță. Freci varza cu puțină sare și o lașă să se înmoaie. O stropești cu oțet și ulei și o amesteci. Tai castraveții în rondele subțiri.
4. Încălzești puțin lipiile în cuptor. Așezi într-o margine fâșii de carne, iar deasupra pui salată de varză, rondele de castraveți și maioneză. 
5. Rulezi lipiile și întorci capetele ruloului spre interior. Ambalezi un capăt în șervețel și servești preparatul cald. 
Andreea Ana-Maria Erdogan, Suceava
 
8 porții
35 min
 
Sfatul meu
Cel mai bun gust îl are shaorma cu pui marinat, fript în cuptor, pe sticlă. La popoarele arabe, preparatul include printre ingrediente semințele de susan sau pasta obținută din acestea, nucșoara, cardamomul, carnea de oaie, curcan sau vită. 
 


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *