Shortbread – pesmeciori scoțieni

Ingrediente

  • 350 g făină
  • 250 g zahăr
  • 250 g unt
  • 1 ou
  • 1 praf de sare
  • coaja rasă de la 1 portocală
  • făină pentru planșetă

Preparare
1. Freci spumă untul moale, cu 200 g zahăr, apoi adaugi treptat oul bătut cu sarea și făina cernută. Vei obține un aluat pe care îl învelești în folie de plastic și îl dai la rece pentru 30 de minute.
2. Aprinzi focul la cuptor. Întinzi aluatul pe planșeta presărată cu făină, într-un dreptunghi egal cu tava (aproximativ 20×25 cm).
3. Tapetezi tava cu hârtie de copt și așezi aluatul, pe care îl înțepi din loc în loc cu o furculiță. Coci timp de 25-30 de minute, la foc mic spre mijlociu.
4. Când aluatul s-a copt, scoți tava din cuptor și presari repede 2 linguri zahăr. Cu un cuțit bine ascuțit, tai prăjitura caldă, în bastonașe late de 3-4 cm și lungi de 7-8 cm.
5. Speli și usuci portocala. Razi coaja de portocală, o amesteci cu 2 linguri zahăr și decorezi cu acest amestec prăjiturile.
Le servești la ceaiul de la ora 5.

Mihaela Neamțu, Satu Mare

15 bucăți
1 h 10 min



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *