Sirop de gutui

Foto Elena Tănăsescu - Burda România
Foto Elena Tănăsescu – Burda România

Ai nevoie de:
3 gutui
750 ml apă
1 kg zahăr

Cum procedezi:
1. Alegi gutui mari, sănătoase și bine coapte. Le speli și le cureți de puful care le acoperă, apoi le îndepărtezi coaja și le dai pe răzătoarea mare. Le fierbi cu apa pentru 40 de minute, apoi le treci prin sită sau le pasezi cu ajutorul blenderului. Dai piureul de gutui la frigider.
2. A doua zi îl fierbi împreună cu zahărul, amestecând din când în când cu o lingură de lemn. Iei periodic spuma care se formează. Filtrezi siropul cald prin tifon și îl torni în sticluțe sterilizate în prealabil, pe care le închizi ermetic și le depozitezi după ce s-a răcit conținutul.
Iarna, consumi siropul diluat cu apă minerală.

Angela Zgulea, Tulcea



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *