Șnițele cu salată de andive

Snitele umplute_MG_2133_Ingrediente
Pentru șnițele:

  • 4 felii mușchi de vită (400 g)
  • 4 felii șuncă
  • 80 g cașcaval
  • 80 g telemea
  • 80 g pesmet
  • 1 ou
  • 100 ml ulei
  • sare
  • piper

Pentru salată:

  • 2 andive
  • 1/2 grepfrut roz
  • 150 g struguri albi
  • 20 ml ulei
  • sare
  • condimente după gust

Preparare
1. Pentru șnițele, tai cașcavalul în 4 felii subțiri, iar brânza o razi fin. Speli feliile de carne, le usuci cu un șervet curat, le bați bine cu ciocanul de șnițele, apoi le presari cu sare și piper după gust. Așezi pe margine o felie de șuncă, una de cașcaval și presari brânză rasă. Acoperi cu jumătatea fără umplutură, prinzi marginile cu scobitori, ca să nu se desfacă, apoi le treci prin ou bătut și pesmet.
Rumenești bine șnițelele în ulei încins, îndepărtezi scobitorile, apoi le servești calde, cu salată.
2. Pentru salată, speli andivele, le cureți și le îndepărtezi miezul amar, apoi le tai rondele. Le amesteci cu boabele de struguri tăiate în jumătate și grepfrutul curățat, tăiat cubulețe. Condimentezi salata după gust, torni uleiul și amesteci ușor.

Ovidiu Sălăjan, Guadalajara, Spania

4 porții
1 h



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *