Șnițele cu sos de ciuperci

Snitel cu ciuperci champignon_MG_0197_Ingrediente

  • 500 g șnițel de porc
  • 150 g ciuperci mici proaspete
  • 1 ceapă
  • 1 lingură făină
  • 1 lingură unt
  • 100 ml vin roșu
  • 100 ml ulei
  • 1 ou
  • câte 2 linguri făină și pesmet pentru șnițele
  • 2 căței de usturoi
  • zeamă de lămâie
  • sare
  • piper măcinat
  • pătrunjel

Preparare
1. Cureți ceapa și usturoiul. Tai ceapa julien, iar usturoiul îl zdrobești, apoi le călești într-o tigaie cu unt. Cureți, speli și tai felii ciupercile, apoi le călești împreună cu ceapa timp de 5-10 minute. Între timp amesteci făina cu vinul și zeamă de lămâie după gust și torni sosul în tigaie. Adaugi 200 ml apă, sare și piper după gust și fierbi amestecul obținut timp de câteva minute.
2. Bați feliile de carne cu ciocanul pentru șnițele. Le condimentezi, apoi le treci prin făină, oul bătut și pesmet. Prăjești șnițelele în ulei încins, pe ambele părți, timp de 5 minute.
Când sunt gata le scoți pe un platou, torni peste ele sosul de ciuperci, iar deasupra presari pătrunjel tocat mărunt.

Irma Kulcsar, Satu Mare, jud. Satu Mare

4 porții
50 min



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *