Șnițele de soia cu sos de smântână

Ingrediente 
  • 100 g șnițele de soia 
  • 1 linguriță cimbru
  • 4 linguri pesmet
  • 50 g unt
  • 50 g făină
  • 200 ml lapte semidegresat
  • 200 g smântână degresată
  • 1 linguriță zeamă de lămâie
  • 1 gălbenuș
  • 1 legătură pătrunjel
  • sare
Preparare
1. Pui la înmuiat șnițelele de soia pentru 3 ore în apă călduță. Le fierbi timp de 30 de minute în apă cu puțină sare și cimbru. Le scurgi într-o strecurătoare, apoi le treci prin pesmet.
2. Le așezi într-o tavă în care ai presărat pesmetul rămas. Le dai la cuptor timp de 10-15 minute, întorcându-le pe ambele fețe, până se formează o crustă. 
3. Pentru sos, dizolvi făina în lapte și le fierbi la bain-marie, amestecând mereu până se îngroașă. Adaugi untul, smântâna, apoi gălbenușul amestecat cu zeama de lămâie. Sărezi sosul după indicația medicului și presari pătrujelul tocat mărunt.
Servești șnițelele cu sosul de smântână și cu garnitura ta preferată.

Adriana-Liliana Hvir, Iași
7 porții
50 min


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *