Somon cu rozmarin

Ingrediente
  • 1 bucată file de somon de aproximativ 1 kg
  • câte 1 legătură pătrunjel și mărar
  • ½ lămâie
  • câteva frunze de rozmarin
  • condimente pentru pește
  • sare grunjoasă
 
Preparare
1. Speli verdeața și o toci mărunt. Speli fileul și îl usuci cu un șervet curat. Îl așezi pe un tocător și îl cureți de evntualele oase. Presari fileul cu condimente,  pătrunjel și mărar. Pliezi fileul în jumătate și îl prinzi cu scobitori, ca să nu se desfacă. 
2. Tapetezi o tavă cu hârtie de copt. Așezi un strat de sare gros de ½ cm, iar deasupra pui peștele și îl acoperi cu rondele de lămâie și cu un alt strat de sare grunjoasă. 
3. Introduci tava la cuptorul încins, la foc mijlociu, pentru 30 de minute. 
4. Pentru o prezentare de efect, poți aduce la masă peștele în crusta de sare, pe care o îndepărtezi în fața oaspeților, folosind un cuțit.
 
Voichița-Octavia Popescu, Bistrița
4 porții
45 min
 


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *