Somon cu sos de legume

Somon cu sos de legume_MG_8918_

 

 

 

 

 

1 porție conține
390 kcal
40 g proteine
20 g lipide
15 g glucide

Ingrediente

  • 3 medalioane de somon a câte 150 g fiecare
  • 1 ceapă
  • 1 morcov
  • 1 țelină mică
  • 3-4 căței de usturoi
  • 2 roșii
  • 1 lămâie
  • 100 ml vin alb
  • 3 linguri ulei de măsline
  • sare
  • piper
  • salvie
  • rozmarin

Preparare
1. Cureți legumele, apoi le speli și le tai în rondele sau cuburi. Le așezi într-o tavă unsă cu ulei, iar deasupra așezi bucățile de pește, în prealabil spălate. Presari puțin piper, salvie și rozmarin uscate și mărunțite, sare după indicația medicului. Stropești cu zeama de lămâie și introduci tava în cuptorul cald, la foc mediu.
2. După 10 minute, scoți tava, torni vinul diluat cu apă, stropești cu uleiul rămas și învelești folia în folie de aluminiu. Introduci vasul în cuptor pentru 20 de minute. 3. Îndepărtezi cu grijă folia, ca să nu te frigi cu aburul. Întorci peștele cu grijă, mai torni puțină apă și lași peștele să se rumenească încă 10 minute.
4. Mixezi toate legumele, iar dacă este nevoie, mai subțiezi cu sosul din tavă.
Pentru un aspect mai plăcut, așezi pe farfurie sos de legume, iar deasupra pui peștele.

Lubița Iancu, Galați

3 porții
55 min

Rețetă permisă în boli hepatobiliare.



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *