Somon file cu ciuperci și sos de rodii

Foto: Mihai Nicolae, Burda Romania

2 porții; 30 min

Ingrediente
• 1 file de somon
• 1 borcan (400 g) ciuperci mici întregi
• 1 rodie
• 4 roșii uscate conservate în ulei
• 100 ml vin alb
• 50 g unt
• 2-3 linguri sos dulce de chili
• 1 lingură ulei de măsline
• ½ linguriță oțet balsamic
• ½ linguriță sos de soia
• sare
• piper alb măcinat
• verdeață pentru decor

Preparare
1. Tai în felii fileul de somon, îl presari cu sare și piper și îl păstrezi în frigider până când pregătești celelalte ingrediente.
2. Tai roșiile uscate în cubulețe. Fierbi într-o tigaie sosul de chili și, când începe să fiarbă, adaugi roșiile uscate. După câteva secunde de fiert, adaugi uleiul de măsline și amesteci. Torni și vinul, lași la foc mediu, să scadă până se formează un sos mai consistent, în care poți presăra câteva bobițe de rodie.
3. Între timp, frigi feliile de pește pe grătarul încins, pe ambele părți. Când sunt gata, le adaugi în sos și lași să fiarbă pe fiecare parte câte 2 minute, la foc mic.
4. Topești untul într-o tigaie și călești ciupercile scurse, timp de un minut, apoi adaugi oțetul și sosul de soia.
Servești somonul cu sosul de rodii și garnitura de ciuperci. Ornezi fiecare porție cu bobițe de rodie și frunze de verdeață.
Rodica Gabără, Suceava



One comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *