Sorbet de sfeclă roșie cu vodcă

Ingrediente

  • 1 sfeclă roșie mică, de aproximativ 250 g
  • 2 linguri zahăr
  • 2 linguri miere
  • 1 lămâie
  • 1 linguriță boabe de piper
  • 1 crenguță de cimbru uscat sau ½ linguriță cimbru uscat mărunțit
  • 120 ml vodcă
  • opțional, 2 crenguțe de cimbru pentru ornare

Preparare
1. Speli sfecla roșie și o fierbi fără să o cureți de coajă, timp de 45 de minute. Cu ajutorul unei furculițe, probezi dacă s-a înmuiat, apoi o scoți din lichid și o lași să se mai răcească. Ca să reduci timpul de așteptare, o poți răci sub jet de apă rece.
2. Din zahăr, miere, zeama de lămâie și 100 ml apă, faci un sirop pe care îl fierbi la foc mic timp de 5 minute. Stingi focul și adaugi în sirop boabele de piper și cimbrul. Acoperi vasul și lași să se infuzeze.
3. Cureți sfecla, o tai în felii și o mixezi în blender împreună cu siropul strecurat. Vei obține un piure subțire pe care îl torni în forme de plastic pentru gheață. Dai formele pentru 5-6 ore la frigider.
4. Răcești paharele în care vei servi băutura. Repartizezi în pahare cubulețele cu sfeclă și vodca rece, iar dacă dorești, decorezi cu crenguțe de cimbru.

Ovidiu Sălăjan, Baia Mare, jud. Maramureș

2 pahare
6 h 30 min



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *