Sos cu busuioc pentru paste

Sos de busuioc pentru paste_MG_5016_Ingrediente

  • 2 kg roșii
  • 1 ardei gras
  • 1 linguriță sare
  • 5 linguri ulei
  • 4 căței de usturoi
  • 1 foaie de dafin
  • ½ linguriță piper negru măcinat
  • 1 legătură ceapă verde
  • 1 ceapă mijlocie
  • 2 lingurițe zahăr
  • 3 fire busuioc verde

Preparare
1. Speli roșiile, le opărești și le decojești. Treci jumătate din cantitate prin separator sau prin sită, iar restul le tai mărunt.
2. Cureți, speli și tai mărunt ardeiul, ceapa și usturoiul. Călești puțin ceapa în 2 linguri de ulei încins, după care pui usturoiul și ardeiul și amesteci. Stingi cu sucul de roșii, adaugi roșiile, ceapa verde tocată, piperul, sarea, zahărul și continui fierberea la foc mic, amestecând din când în când.
3. După ce sosul a scăzut, scoți foaia de dafin și adaugi frunzele de busuioc fin tocate și mai lași să dea în câteva clocote.
4. Torni sosul în sticluțe de 330 ml, sterilizate și așezate pe lame de cuțit. Repartizezi deasupra uleiul rămas și închizi ermetic. Le lași la răcit acoperite cu pături, iar a doua zi le sterilizezi 20 de minute.

Alina Nedelcu, București

Sfatul nostru
Fierbe 300 g paste, scurge-le și, fierbinți, stropește-le cu sosul conținut într-o astfel de sticluță. Indiferent de anotimp, aceasta este rețeta garantată a unui prânz rapid, sățios și plin de savoare, pentru două persoane.

4 sticle
36 h



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *