Sos cu dovlecei pentru spaghete

Foto Elena Tănăsescu
Foto Elena Tănăsescu

Ai nevoie de:
4 dovlecei tineri
2 cepe
3 căței de usturoi
1 linguriță maghiran sau oregano uscat
1 linguriță busuioc
700 g roșii
200 ml apă
5 linguri ulei (de preferință de măsline)
sare
piper

Cum procedezi:
1. Opărești roșiile, le decojești și le treci prin separatorul pentru suc de roșii sau le pasezi prin sită.
Cureți dovleceii, ceapa, usturoiul, le tai mărunt, le călești în 2-3 linguri de ulei și stingi cu apa fierbinte. Le fierbi timp de 10 minute, la foc moderat, apoi adaugi plantele aromatice, sucul de roșii, micșorezi flacăra și fierbi sosul la foc mic, aproximativ 40 de minute, până se îngroașă. La sfârșitul fierberii, sărezi și condimentezi sosul după gust.
2. Îl torni fierbinte, în sticle curate, așezate pe lame de cuțit. Repartizezi uleiul în sticle, pe care le închizi ermetic și le lași la răcit sub pături.
3. A doua zi, repeți sterilizarea, de această dată la bain-marie, timp de 20 de minute.

Minodora Teacă, București



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *