Sos de mere și prune, pentru friptură

Sos de mere si prune pentru fripturi_MG_5266_Ingrediente

  • 1 kg mere
  • 2 cepe
  • 400 g prune
  • 4 linguri ulei
  • 2 linguri zahăr
  • sare grunjoasă
  • maghiran
  • chimen

Preparare
1. Speli fructele. Decojeşti merele, le îndepărtezi caseta cu seminţe şi le tai în felioare. Desfaci prunele şi le scoți sâmburii. Toci mărunt ceapa decojită.
2. Într-un vas cu pereţii groşi, încingi uleiul, pui merele şi ceapa şi le stropești cu câteva linguri de apă. Le acoperi cu un capac şi le lași pe foc, până se înmoaie. Adaugi prunele, presari zahărul, sare, maghiran și chimen după gust şi continui să fierbi sosul timp de 10 minute.
3. Pui sosul fierbinte în borcane de 350 ml, curate şi calde, aşezate pe suporturi metalice. Închizi borcanele cu capace metalice şi le laşi să se răcească lent. A doua zi, le sterilizezi pe baie de aburi, timp de 15 minute.

Melania Comănescu, Vadu-Pașii, jud. Buzău

3 borcane
2 zile



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *