Sos de țelină și ardei, pentru fripturi

Sos de ardei rosu si telina pentru fripturi_MG_5236_Ingrediente

  • 1 ardei mare
  • 2 țeline mici
  • 1 ceapă roșie
  • 2 linguri oțet de mere
  • 1 linguriță zahăr
  • 1 lingură ulei
  • sare
  • piper

Preparare
1. Cureţi, speli şi tai mărunt ceapa, ardeiul și țelina. Pentru ca sosul să fie mai fin, poţi să dai ţelina pe răzătoarea mică.
2. Pui legumele într-o crăticioară, la foc mic, împreună cu uleiul. Amesteci continuu, timp de 5 minute, apoi adaugi restul ingredientelor și lași să scadă la foc mic, până când sosul devine omogen. Îl pui într-un borcan de 350 ml pe care îl închizi cu un capac metalic şi îl laşi să se răcească în cuptorul cald.

Sfatul meu
Acest sos, foarte gustos și hrănitor, poate asezona friptura din carne de vițel, fasolea şi ciupercile fripte.

Cristina Boldizsar, Oțelu-Roșu, jud. Caraș-Severin

1 borcan

 



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *