Sos picant nefiert

Sos picant nefiert_MG_4980_Ingrediente

  • 5 kg roșii
  • 300 g usturoi
  • 300 g ardei iute
  • 3 linguri sare mare, neiodată
  • 3 aspirine
  • 150 ml oțet
  • 3 linguri zahăr
  • 3 linguri piper
  • 2 linguri cimbru

Preparare
1. Cureţi usturoiul. Speli ardeii şi îi cureţi de cotoare şi seminţe. Opăreşti roşiile, le decojeşti şi le îndepărtezi cotoarele, după care le tai în jumătate şi le scoţi o parte din seminţe.
2. Dai legumele prin maşina de tocat sau le mărunţeşti în blender. Într-un castron mare, amesteci legumele, condimentele, zahărul, sare, oţetul și aspirina pisată.
3. Pui sosul în sticluţe de 350 ml sau în borcane cu acelaşi volum, pe care în prealabil le-ai spălat şi le-ai sterilizat. Înfiletezi capacele şi verifici dacă sunt etanşe, întorcând sticlele pe capac.
Păstrezi sosul la rece, în pivniţă. Când vrei să-l întrebuinţezi, desfaci sticla şi încălzeşti puţin sosul, fără a clocoti. Consumi tot conţinutul unui borcan o dată, la friptura de porc.

Steliana Meianu, Puchenii Mari, jud. Prahova

20 sticle
1 h 30 min



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *