Sote de mazăre în cuib

Mazare sote in cuib_MG_2949_Ingrediente

  • 500 g cartofi
  • 500 g mazăre nouă
  • 1 linguriță zahăr
  • 200 ml supă de pasăre
  • 150 g unt
  • sare
  • câte ½ legătură mărar și pătrunjel

Preparare
1. Scoți boabele de mazăre din teci și le fierbi împreună cu zahărul, supa de carne și apă cât să acopere boabele. Când mazărea a fiert, presari mărarul și pătrunjelul fin tocate și amesteci.
2. Între timp, cureți cartofii, îi fierbi, apoi îi zdrobești și îi amesteci cu 100 g unt, 100 ml lapte și puțină sare. Prepari un piure mai consistent, pe care îl pui într-un vas termorezistent uns cu 20 g unt, în formă de coroniță. În mijloc pui mazărea, iar deasupra felioare de unt.
3. Introduci vasul în cuptorul cald, la foc mediu, pentru 15 minute. Soteul de mazăre e pe gustul tuturor copiilor.

Ionela Anghel, Dobrotești, jud. Teleorman
4 porții
50 min



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *