Soupe Paysanne – supă țărănească

Ingrediente

  • 50 g costiță afumată
  • 1 lingură unt sau ulei
  • 3 morcovi
  • 1 țelină mică
  • 4 cartofi
  • 3 bucăți de praz
  • 200 g ciuperci
  • 200 g fulgi de cartofi
  • 50 g smântână
  • 1 gălbenuș
  • maghiran
  • piper
  • pătrunjel
  • sare

Preparare
1. Cureți și speli morcovii, țelina, cartofii, prazul și ciupercile. Tai costița în cubulețe, iar legumele după preferință.
2. Prăjești costița în unt sau ulei. Când cubulețele sunt rumenite, adaugi legumele și continui să le călești împreună, încă 5 minute.
3. Între timp, pui la fiert 2 litri apă cu puțină sare. În apa fierbinte, pui legumele și costița și le mai lași să fiarbă 15 minute, la foc mijlociu.
4. În supa clocotindă, adaugi fulgii de cartofi, apoi sărezi și condimentezi cu piper și maghiran după gust.
5. După 2 minute, stingi focul și dregi supa cu smântâna amestecată cu gălbenușul. Deasupra presari pătrunjel verde.

Melania Comănescu, Vadu-Pașii, jud. Buzău

10 porții
40 min



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *