Souvlaki

Ingrediente

  • 150 g carne de porc
  • 100 ml vin roșu
  • 50 ml ulei de măsline
  • 2 cepe
  • 2 roșii
  • 4 lipii
  • 100 g unt
  • 1 legătură pătrunjel
  • rozmarin
  • piper
  • boia
  • sare
  • bețe pentru frigărui

Preparare
1. Amesteci uleiul cu vinul și condimentele. Speli carnea și o tai în cuburi, pe care le pui să se marineze timp de 2 ore, în amestecul pregătit. Tai roșiile în felii potrivite, iar ceapa în sferturi, apoi o desfaci în foi.
2. Înfigi bucățile de carne în bețe pentru frigărui, alternând cu roșiile și ceapa. Prepari frigăruile pe grătarul încins, având grijă să le întorci la timp, pe toate părțile, ca să nu se usuce carnea.
3. Ungi lipiile cu unt și le pui să se încălzească pe grătar. Când carnea este friptă, îndepărtezi bețele și presari bucățile cu sare și piper după gust. Repartizezi pe lipii carnea, roșiile, ceapa și pătrunjelul tocat mărunt.
4. Rulezi lipiile și le împachetezi pe jumătate în șervețele, care te vor ajuta să servești preparatul în condiții igienice.

Floarea Pană, Lupeni, jud. Hunedoara
4 porții
2 h 35 min



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *