Spaghete cu sos de morcovi și semințe de pin

Ingrediente

  • 300 g spaghete
  • 600 g morcovi
  • 125 g ceapă
  • 1 ardei iute roșu
  • 3 linguri ulei de măsline
  • sare
  • 75 g semințe de pin
  • 1 linguriță coajă rasă de portocală
  • 1 linguriță cimbru
  • 30 g parmezan ras
  • 75 g telemea
  • coaja rasă de la 1 lămâie
  • piper alb măcinat
  • frunze de busuioc pentru decor

Preparare
1. Cureți legumele și le speli. Razi mare morcovul, iar ceapa și ardeiul iute le tai mărunt. Le înăbuși în două linguri de ulei încins, picurând și puțină apă. Prăjești semințele de pin într-o tigaie fără grăsime, adaugi coaja de portocală și cimbrul, amesteci cu legumele înăbușite și parmezanul ras și le mărunțești în robotul de bucătărie, obținând astfel un sos gros.
2. Tai telemeaua în felii subțiri sau în cuburi. Amesteci ulei rămas cu coaja rasă de lămâie și cu piperul măcinat mare și treci brânza prin această pastă.
3. Fierbi spaghetele în apă cu sare, le scurgi și le repartizezi în farfurii. Torni peste ele sos de morcovi, pui bucățile de telemea și decorezi cu busuioc.

Lenuța Vrânceanu, Provița de Sus, jud. Prahova

3 porții
45 min



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *