Spaghete cu varză și ciuperci la cuptor

Varza-cu-ciuperci-si-paste-la-cuptor_MG_09048Ingrediente

  • 1 varză mică (500 g)
  • 500 g ciuperci
  • 300 g spaghete
  • 4 linguri unt sau margarină
  • 125 g telemea
  • 100 g cașcaval
  • 1/2 linguriță condiment din legume
  • 1 ceapă mijlocie (de preferință roșie)
  • 100 ml ulei
  • sare
  • piper

Preparare
1. Fierbi spaghetele timp de 12 minute în aă cu puțină sare, apoi le scurgi, le treci prin jet de apă rece și le amesteci cu 3 linguri unt, condiment din legume și piper după gust.

2. În timp ce fierb pastele, cureți și speli varza, ciupercile și ceapa. Tai ciupercile în felii subțiri, varza fideluță și ceapa curățată, în inele.

3. În vase diferite, călești timp de 5 minute varza și ciupercile cu câte 150 ml ulei. Dai brânza și cașcavalul pe răzătoarea mare.

4. Într-o formă termorezistentă unsă cu unt, pui în straturi varza, ciupercile, spaghetele și brânza. Deasupra presari cașcaval, așezi ceapa și dai la cuptor pentru 10 minute.

Valentina Leonte, Alexandrina, jud. Teleorman

Sfatul nostru
În sezonul rece poți să înlocuiești varza dulce cu verzișoarele de Bruxelles congelate și ciupercile proaspete cu cele conservate.

6 porții
45 min



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *