Spaghetti carbonara

Ingrediente

  • 500 g spaghete
  • 150 g șuncă sau bacon afumat
  • 4 ouă
  • 200 g parmezan
  • 2 linguri ulei de măsline
  • piper
  • sare

Preparare
1. Tai șunca sau baconul în fâșii subțiri. Într-o tigaie largă, torni uleiul de măsline și călești fâșiile de mezel. Când s-au rumenit puțin, presari puțin piper și stingi focul.
2. Fierbi spaghetele într-o oală mare, cu apă și puțină sare, urmând indicațiile de pe ambalaj.
3. Între timp, bați ouăle cu sare, piper și 50 g parmezan ras.
4. Scurgi spaghetele și le adaugi în tigaia cu bacon.  Începi să omogenizezi folosind o spatulă lungă, apoi adaugi pasta cu ouă și continui să amesteci punând tigaia pe foc, pentru ca ouăle să nu rămână crude, ci să se prelucreze termic.
5. Servești spaghetele imediat, alături de un pahar cu vin alb sec.

Beata Gozner, Satu Mare

4 porții
30 min



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *