Spanac cu frăgezele

Ingrediente
Pentru spanac și sos
  • 500 g spanac
  • 2 cepe 
  • 500 g roșii 
  • 1 legătură pătrunjel
  • 1 legătură mărar
  • 2 linguri ulei
  • 1 vârf de cuțit zahăr
  • piper
  • sare

Pentru frăgezele
  • 500 ml lapte
  • 50 g telemea 
  • 125 g făină
  • 50 g cașcaval
  • 1 ou
  • 1 gălbenuș
  • 25 g unt
  • 150 ml ulei
  • 1 vârf de cuțit nucșoară
  • piper
  • sare

Preparare

1. Cureți spanacul și îl speli în mai multe ape. Îl opărești, îl scurgi și îl toci. 
2. Cureți și tai mărunt ceapa. Călești o ceapă în ulei. Pui spanacul, torni apă și le fierbi împreună până obții o pastă omogenă, pe care o sărezi după gust.
3. Pentru sos, călești ceapa rămasă, adaugi roșiile decojite, tăiate în cuburi și zahărul. Fierbi sosul la foc mic, 10 minute. Îl sărezi și condimentezi după gust și îl amesteci cu verdeața tocată mărunt. Păstrezi sosul și spanacul la cald, până pregătești frăgezelele. 
4. Fierbi 200 ml lapte la bain-marie. Dizolvi făina în laptele rece rămas și îl torni în laptele fierbinte. Amesteci până obții o pastă groasă. 
5. Stingi focul și încorporezi brânza și cașcavalul rase fin, 25 g unt, oul și gălbenușul bătute împreună. Potrivești de sare, piper și nucșoară. 
6. Cu mâinile mereu umezite, formezi sfere din compoziția rece, pe care le aplatizezi și le prăjești pe rând în ulei, pe ambele părți, la foc mijlociu.
7. Repartizezi spanacul între două frăgezele și servești preparatul cu sos de roșii. 

Gabriela Constantinov, București

8 porții
1 h 15 min
 


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *