Spanac cu ouă și praz

Ingrediente
  • 500 g praz
  • 500 g spanac
  • 1 ardei gras roșu
  • 4 ouă
  • 2 linguri unt
  • 1 lingură făină
  • 250 ml supă de legume
  • 125 g smântână
  • nucșoară
  • piper
  • sare

Preparare
1. Cureți spanacul, îl speli frunză cu frunză și îl tai în fâșii. Cureți și speli prazul și ardeiul. Tai prazul în rondele, iar ardeiul în cubulețe. 
2. Într-o tigaie, topești untul și călești timp de 3 minute prazul și ardeiul. Adaugi spanacul și continui să le călești împreună, până se înmoaie. 
3. Torni făina dizolvată în 100 ml supă de legume rece, amesteci, apoi picuri câte puțină supă caldă. După ce sosul s-a îngroșat, pui smântâna, nucșoară, sare și piper după gust și după indicația medicului și lași mâncarea să mai dea în câteva clocote. 
4. Fierbi ouăle cleioase. Le decojești și le tai în jumătate, apoi le aranjezi pe farfurie, împreună cu legumele.

Florentina Ispas, Oltenița, jud. Călărași
 
4 porții
40 min
 
1 porție conține:
395 kcal
20 g proteine
25 g lipide
20 g glucide
 


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *